Starten

Maarten “Gubben” Mager
Touring-Pioner, Nordisk mester, trialentusiast, mc-forhandler, fotograf og sportsfisker.  

wpe5.jpg (4433 bytes)    

Høsten 1960 kom en 125cc Puch i land fra Danskeferga i Kristiansand, kjørt av en ung Hollender. Han skulle på ferie – men forelsket seg i dette landet og ble landfast. Det var og er Maarten, som omsider også har fått seg “rødt pass”.  
Han ble rask kjent med norske motorsyklister og viste seg etter hvert å vært en slags demokratisk ledertype. Derved ble han en pioner for Norsk turing virksomhet. Han startet den første ordentlige touringklubben “MCEK”, en klubb som fremdeles lever i beste velgående. Senere var han initiativtaker og ansvarshavende for TrollRally som han ledet de føstte 4 år En annen “galskap” han oppfant var Krystallrally, noe han organiserte med sin venn Leif Arnesen.   
I 1964 startet han det lille bladet “Motorsyklisten” som var daværende eneste mc-publikasjon, bladet ble laget i 3 år På den tiden introduserte han også mc-ski til Norge, noe som førte til mye moro.

I 1967 startet han et MC-verksted på Oslo østkant, det var et lite skur – men kundene strømmet til, etter hvert utviklet det seg til firma Motorsyklisten AS.Året 1968 fant noen kamerater på å starte opp med sidevognløp på grusbane, Maarten var selvsagt med og det tok bare noen få løp for å bli best. Frem til 1976 hold han på med dette – og vant nesten alt som kunne vinnes. På den tiden var det stor nordisk deltagelse i denne grenen. Det begynte på BMW, deretter på Norton og de siste årene på Guzzi (syklene var stor sett hjemmesnekret) Det ble 3 Norgesmesterskap og en Nordisk tittel.   wpe1.jpg (6975 bytes)
wpe2.jpg (8300 bytes)  Maarten er også en ekspert på sidevogner. Allerede i 1957 hadde han sin første sidevognsykkel. Med årene ble det forskjellige merker og noen hjemmelagede. Det er få i Norge som kan se tilbake til så mange mil på 3 hjul som han. Just nå på slutten av 1999 har han skaffet seg en ny Guzzi med EZS vogn.  
Helt fra starten av sin MC-kjøring i 1956 var han betatt av Trial. Men kun som tilskuer, det var først i 1966 at han kjørte et løp Men så ble det en lang pause. I 1977 kjøpte han seg en Bultaco. Og etter den tid bletrial hans hovedinteresse, både i fritid og arbeid. Han har vært landslagsleder, trener og teamleder. Hans team har tatt det meste av NM og Cuptitler frem til 1999.   wpe3.jpg (11028 bytes)

Han deler gjerne sine erfaringer med andre – ta gjerne kontakt med ham.   

E-Mail: mager@motorsyklisten.no     

Mob: 915 52 903