Starten

Maarten “Gubben” Mager
Touring-Pioner, Nordisk mester, trialentusiast, mc-forhandler, fotograf og sportsfisker.

wpe5.jpg (4433 bytes)

Høsten 1960 kom en 125cc Puch i land fra Danskeferga i Kristiansand, kjørt av en ung Hollender. Han skulle på ferie – men forelsket seg i dette landet og ble landfast. Det var og er Maarten, som omsider også har fått seg “rødt pass”.
Han ble rask kjent med norske motorsyklister og viste seg etter hvert å vært en slags demokratisk ledertype. Derved ble han en pioner for Norsk turing virksomhet. Han startet den første ordentlige touringklubben “MCEK”, en klubb som fremdeles lever i beste velgående. Senere var han initiativtaker og ansvarshavende for TrollRally som han ledet de føstte 4 år En annen “galskap” han oppfant var Krystallrally, noe han organiserte med sin venn Leif Arnesen.
I 1964 startet han det lille bladet “Motorsyklisten” som var daværende eneste mc-publikasjon, bladet ble laget i 3 år På den tiden introduserte han også mc-ski til Norge, noe som førte til mye moro.

I 1967 startet han et MC-verksted på Oslo østkant, det var et lite skur – men kundene strømmet til, etter hvert utviklet det seg til firma Motorsyklisten AS.Året 1968 fant noen kamerater på å starte opp med sidevognløp på grusbane, Maarten var selvsagt med og det tok bare noen få løp for å bli best. Frem til 1976 hold han på med dette – og vant nesten alt som kunne vinnes. På den tiden var det stor nordisk deltagelse i denne grenen. Det begynte på BMW, deretter på Norton og de siste årene på Guzzi (syklene var stor sett hjemmesnekret) Det ble 3 Norgesmesterskap og en Nordisk tittel. wpe1.jpg (6975 bytes)
wpe2.jpg (8300 bytes)  Maarten er også en ekspert på sidevogner. Allerede i 1957 hadde han sin første sidevognsykkel. Med årene ble det forskjellige merker og noen hjemmelagede. Det er få i Norge som kan se tilbake til så mange mil på 3 hjul som han. Just nå på slutten av 1999 har han skaffet seg en ny Guzzi med EZS vogn.
Helt fra starten av sin MC-kjøring i 1956 var han betatt av Trial. Men kun som tilskuer, det var først i 1966 at han kjørte et løp Men så ble det en lang pause. I 1977 kjøpte han seg en Bultaco. Og etter den tid bletrial hans hovedinteresse, både i fritid og arbeid. Han har vært landslagsleder, trener og teamleder. Hans team har tatt det meste av NM og Cuptitler frem til 1999. wpe3.jpg (11028 bytes)